Евроскептикът Найджъл Фараж използва атаката в Лондон като причина, за да оправдае опитите на американския президент Доналд Тръмп да блокира граждани от няколко мюсюлмански държави, съобщава "Гардиън".

Нападателят от Лондон е роден във Великобритания, потвърди Мей
Обновена

Нападателят от Лондон е роден във Великобритания, потвърди Мей

Извършителят бил следен от службите и полицията

Пред "Фокс нюз" бившият лидер на Партията за независимост на Великобритания обвини политиците, които подкрепят мултикултурализма и безконтролната имиграция от Близкия изток, че са "създали тероризма".

Според него атаката в Лондон е основателна причина американските граждани да спрат да протестират срещу визовата забрана на Тръмп, макар че британският премиер Тереза Мей обяви, че нападателят в британската столица е гражданин на Великобритания.

Допуснахме ужасни грешки в тази страна и наистина започна с избирането на Тони Блеър през 1997 г., който заяви, че иска да изгради мултикултурна Великобритания, изтъкна Фараж.

Тероризъм в центъра на Лондон
Обновена

Тероризъм в центъра на Лондон

Най-малко двама души са загинали

Неговото правителство дори обяви, че ще изпратят хора да търсят имигранти от целия свят да дойдат във Великобритания. Знаете ли какво? Мисля, че нито един от тях не е проверен. Проблемът с мултикултурализма е, че води до разделение на обществата, добави той.

Съжалявам да го кажа, но ние имаме пета колона, която живее в тези европейски страни (...) Честно, ако отворите вратата за безконтролна имиграция от държави от Близкия изток, вие създавате тероризъм, предупреди той.