Британският евроскептик Найджъл Фараж обяви, че е необходим "някакъв съюз" между торите и Партия "Брекзит" на предстоящите парламентарни избори, информира Би Би Си.

Разпространява се информация, че партията на Фараж е готова да се откаже от стотици кандидати на изборите през декември, за да предотврати разделение на електората в полза на Брекзит.

Джонсън ни превръща в колония на ЕС, атакува Фараж и поиска отлагане на Брекзит

Джонсън ни превръща в колония на ЕС, атакува Фараж и поиска отлагане на Брекзит

Господин Джонсън се подписа под споразумение, "което свежда Великобритания до статут на колония на ЕС"

Консерваторите обаче изключват съюз с партията на Фараж.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Фараж и Борис Джонсън да обединят сили.

Днес партията на Найджъл Фараж официално открива предизборната си кампания. Евроскептикът ще обяви стратегията на партията.

Фараж: ЕС се управлява от бандити начело с пенсионера Юнкер

Фараж: ЕС се управлява от бандити начело с пенсионера Юнкер

ЕС показа, че се управлява от бандити - власт без отговорност. Ужасни хора

Найджъл Фараж критикува неуспеха на премиера Джонсън да изпълни обещанието си Великобритания да напусне ЕС на 31 октомври. Но по-рано тази седмица "Дейли телеграф" писа, че Партия "Брекзит" обмисля да оттегли кандидати, за да помогне на консерваторите да спечелят мнозинство на изборите на 12 декември, за да се гарантира, че Обединеното кралство ще напусне ЕС. Вместо това евроскептичната партия ще насочи енергията си към контролираните от лейбъристите места.

Фараж определи информацията като "спекулация". Но днес той обяви пред радио LBC, че е необходим някакъв алианс. Той отказа да коментира дали партията му ще излезе с "20 или 200 кандидати".

Сделката на Джонсън „не е Брекзит”, недоволен Найджъл Фараж

Сделката на Джонсън „не е Брекзит”, недоволен Найджъл Фараж

Фараж предпочита отлагане на Брекзит и предсрочни парламентарни избори

Междувременно министърът за жилищата Робърт Дженрик съобщи, че Консервативната партия е против съюз с партията на Фараж.

По-късно при откриването на предизборната кампания на партията Фараж предупреди, че ще се борят за всяко място в страната, ако премиерът Борис Джонсън не се съгласи да се откаже от сделката си с ЕС и не сключат "съюз за напускане", пише "Гардиън".