Лидерът на партия "Брекзит" Найджъл Фараж обяви, че няма да се борят с торите за 317 места, което значително увеличава шансовете на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън на предсрочните избори на 12 декември, пише "Гардиън".

Фараж с условия към Джонсън за подкрепата си

Фараж с условия към Джонсън за подкрепата си

Премиерът вече отхвърли такъв съюз

Фараж поясни, че партията му няма да се изправя срещу торите за 317-те места, които консерваторите спечелиха през 2017 г. Но Фараж повтори, че партията му ще се бори за местата, които са под контрола на Лейбъристката партия и на други партии в подкрепа на еврочленството.

Този подарък на Фараж ще увеличи шансовете на премиера Борис Джонсън да си осигури мнозинство в британския парламент и съответно да изведе страната от Европейския съюз на 31 януари 2020 г.

Ще грабна избирателите на лейбъристите, закани се Найджъл Фараж

Ще грабна избирателите на лейбъристите, закани се Найджъл Фараж

Ние ще нараним Лейбъристката партия по най-удивителния начин

Фараж каза на митинг в Хартлипул, Северна Англия, че иска да предотврати втори референдум за Брекзит. Евроскептикът обясни, че е взел решението в неделя вечерта, защото не иска да рискува партиите в подкрепа на еврочленството да спечелят мнозинство в Камарата на общините, което може да доведе до втори референдум за Брекзит и да постави проекта под риск.

Ако влезем на изборите с 600 кандидати, ще има висящ парламент. Предотвратяването на втори референдум е най-важното нещо в тази страна, смята той. По думите му частни социологически проучвания показват, че Либералните демократи ще засилят позициите си, включително в Югозападен Лондон и Югозападна Англия, ако партия "Брекзит" се изправи срещу торите в тези райони.

Фараж отбеляза, че това, което е обявил, на практика е съюз за напускане на ЕС.

Найджъл Фараж няма да участва в изборите във Великобритания

Найджъл Фараж няма да участва в изборите във Великобритания

Вместо това ще агитира срещу споразумението на Борис Джонсън с ЕС за Брекзит