Главният медицински съветник на Белия дом Антъни Фаучи заяви в четвъртък, че има списък с приоритети, що се отнася до ваксинацията, но подчерта, че вярва, че до април "приоритетите" вече ще са постигнати и че всеки ще може да започне да се ваксинира, обясни той пред NPR.

Фаучи добави, че стадният имунитет може да бъде достигнат до началото на есента, когато около 70% до 80% от населението ще бъде ваксинирано. Той също така добави, че хората все още трябва да останат предпазливи по отношение на посещения, дори след като получат ваксина, тъй като тя не осигурява 100% защита.

Той отново подчерта, че смята, че двойното поставяне на маска има смисъл, защото това означава по-добра превенция срещу вирусите.

"CDC непрекъснато оценява тези неща. В момента ... препоръките за това не са се променили. Наистина искаме да подчертаем, че първото нещо, което искаме да направим, е да се уверим, че всички постоянно носят маска",

"Ако имате двойна бариера, здравият разум казва, че две е по-добре от едно", обясни той и добави, че официалната препоръка е - "всеки трябва да носи маска".

Байдън обеща да ваксинират 300 млн. американци до края на лятото

Байдън обеща да ваксинират 300 млн. американци до края на лятото

Това ще стане до края на лятото или началото на есента