Служители на ФБР претърсиха офиса на Майкъл Коен - личния адвокат и доверено лице на президента Доналд Тръмп, предаде CNN.

При обиска са иззети документи, свързани с изплатените суми на порноактрисата Сторми Даниелс, както и кореспонденция между Коен и Тръмп.

Акцията в офиса на Коен не е пряко обусловена от разследването на спецпрокурора Робърт Мълър за руската намеса в американските избори, но е свързана с информация, която той е предоставил на прокуратурата на Ню Йорк.

Източник от Белия дом съобщи, че Тръмп е проследил телевизионните репортажи по случая, но е знаел за обиските преди те да се появят в новините.

Снимка 349812

Източник: EPA/БГНЕС

По-късно самият Тръмп нарече действията на спецслужбите позорни и сравни обиска с лов на вещици. Пред журналисти в Белия дом той заяви, че екипът на спецпрокурора Мълър е "най-предубедената група хора".

 Заплашвали порноактрисата Сторми Даниелс да мълчи за срещата ѝ с Тръмп

Заплашвали порноактрисата Сторми Даниелс да мълчи за срещата ѝ с Тръмп

130 000 долара за мълчанието ѝ…

Припомняме, порноактрисата Сторми Даниелс, чието истинско име е Стефани Клифърд, обяви, че е имала връзка с Тръмп. В средата на февруари адвокатът му Коен призна, че ѝ е платил 130 хиляди долара, за да мълчи. Това е станало през 2016 г., няколко дни преди изборите.

По данни на в. "The Washington Post", операцията е част от разследване срещу Коен за банкови машинации и финансови нарушения.