Служители на Федералното бюро за разследване (ФБР) извършиха обиск в сряда в къщата на шефа на Съюза на автомобилните работници (UAW) на страната Гари Джоунс и няколко други съоръжения като част от разследването на данни за корупцията в автомобилната индустрия. Това съобщи Си Ен Ен.

Претърсвания са извършени в къщата на Джонс в предградие на Детройт, в конферентния център на профсъюзите на езерото Мичиган и в обекти в още три щата. Пресслужбата на ФБР не разкри какви доказателства са конфискувани. Търсенията бяха извършени рано сутринта.

Споменатият синдикат обяви сътрудничеството с разследването и нарече издирванията ненужни. "UAW и нейният председател Гари Джоунс вече напълно сътрудничат с следователите от федералното правителство по този въпрос. Председателят Джоунс е решен да идентифицира и предприеме действия срещу всякакви укорими действия, независимо до какво това води", се казва в изявлението на синдиката.

Както припомня Си Ен Ен, като част от гореспоменатото разследване бяха повдигнати обвинения срещу девет бивши функционери на UAW и Fiat Chrysler. Осем от тях се признаха за виновни и бяха осъдени. Сред последните беше бившият вицепрезидент на съюза Норвуд Джиуел, който през април призна, че е взимал подкупи от ръководството на Fiat Chrysler и е действал като посредник при даването на подкуп на колегите си.