Спасителна операция по издирването на оцелели започна в Индонезия, след като ферибот с 250 души на борда и 17-членен екипаж потъна по време на буря.

Говорител на министъра на транспорта съобщи, че 18 души са били спасени.
Той обаче изрази съжаление, че броят на загиналите може да нарасне и съобщи, че съществува малка надежда за откриване на останалите пасажери и екипаж.

Близо 250 души са безследно изчезнали при инцидент с ферибот в Индонезия край остров Сулавеси, се казва в официално съобщение на местните власти.

Лошото време затруднява усилията на спасителните екипи, които правят всичко възможно да помогнат на оцелелите пътници на индонзийския ферибот, съобщават световните агенции. 

Катерът на спасителите не е успял да достигне района на корабокрушението заради силното вълнение. По думите на представител на морските власти заради лошото време видимостта в района на инцидента също е изключително затруднена.

В спасителната акция са включени и самолети на военновъздушните сили и военноморския флот.

Капитанът на „Тетрай Прима", който е намерен жив е казал, че около 150 души са успели да скочат преди фериботът да потъне.

По думите на оцелели корабът се е преобърнал и е потънал, след като е бил залят от вълни, високи повече от четири метра.

Инцидентът нанася пореден удар върху сигурността на транспортния сектор в Индонезия, и най-вече на фериботите, които са основно средство за придвижване в най-големия архипелаг на света. Това обаче не е единственият подобен случай.

През последните години има регистрирани няколко подобни случая на потънали кораби и фериботи в Индонезия.
Повече от 400 души намериха смъртта си през 2006 г. при подобен инцидент.