Френският президент Еманюел Макрон нареди да бъдат мобилизирани до 7000 войници за осигуряване на засилени охранителни патрули, съобщи събота кабинетът на държавния глава на страната, цитиран от "Ройтерс".

Припомняме, че в петък нападение с нож в гимназия в град Арас в Северна Франция доведе до един смъртен случай и наранявания на други трима души. Атаката бе обявена за терористична и във Франция бе обявена най-висока степен на тревога.

Мобилизацията ще продължи до второ нареждане, като се очаква да приключи до понеделник вечерта. С мярката се засилват редовните патрули в големите градски центрове и туристически обекти в страната.

Музеят "Лувър" - основна туристическа атракция във френската столица, е бил затворен и евакуиран, след като е получен сигнал за бомба, информира говорителят на френското вътрешно министерство. Извършват се проверки, които да гарантират, че няма опасност.

Макрон потвърждава тероризъм за убийството на учителя

Макрон потвърждава тероризъм за убийството на учителя

Учителят е спасил много животи, като е реагирал първи на инцидента

Ситуацията със сигурността в страната се разглежда на среща днес, за да се прецени дали са необходими допълнителни мерки. Френския външен министър каза в петък, че атаката в Арас е свързана със събитията в Близкия изток, където Израел провежда военна офанзива срещу "Хамас" след нападението над страната миналата събота.

По късно стана ясно, че се евакуира и дворецът "Версай", също заради сигнал за бомба. Информацията е от съобщена от AFP, цитирана от БТА. Според полицейски източник на агенция "Франс прес" сигналът е подаден чрез анонимно съобщение на сайта moncommissariat.fr. Според информацията дворецът няма да работи до края на деня.