Министърът на здравеопазването на Франция обяви в сряда множество нови мерки за борба с COVID-19, наложителни заради ръста на заболели, предаде Анадолската агенция.

"Цялостната ситуация продължава да се влошава. Ако не вземем мерки бързо, рискуваме да достигнем критични прагове в някои региони", каза Оливие Веран в седмичния си брифинг за коронавирус.

В южната част ще бъдат въведени редица нови здравни мерки, сред които основно създаването на три нови зони в страната: зони за тревога, зони за предупреждение и максимални зони за предупреждение.

Бордо, Лион, Ница, Тулуза, Сент Етиен, Гренобъл, Монпелие, Рен и Руан, Лил и столицата Париж са под засилено наблюдение.

Вече са ограничени събиранията до не повече от 10 души, а баровете ще затварят в 22:00 часа от понеделник. Залите ще бъдат затворени.

Франция с 10 569 нови потвърдени случая на COVID-19

Франция с 10 569 нови потвърдени случая на COVID-19

Броят е по-нисък, в сравнение с рекордното увеличение от 13 498 за предходния ден

Последните данни на Министерството на здравеопазването показват 481 141 случая на инфекция в страната, което е увеличение с 13 072 през последните 24 часа. Понастоящем броят на починалите във Франция е 31 459 с 43 нови смъртни случая от вторник.

Хоспитализациите са се удвоили през седмицата и сега са 4 244, като 675 от тези пациенти са в реанимация.