Местни жители на остров Крит са променили отношението си спрямо българската общност там след задържането на двама наши съграждани за убийство.

Припомняме, двама българи бяха задържани на остров Крит за убийството на 63-годишен кардиолог. Мъжът е бил застрелян в събота, 7 октомври, а гръцките власти са задържали за престъплението служителя на криминалната полиция в Казанлък Красимир Карчев. Арестуваният признал за извършването на деянието, като посочил и причината - имал връзка със съпругата на гръцкия гражданин. Карчев заявил, че отишъл в Гърция специално, за да извърши убийството. Съпругата на доктора, която също е българка, беше задържана за съучастничество.

Български полицай е арестуван за убийство на остров Крит

Български полицай е арестуван за убийство на остров Крит

63-годишен кардиолог беше застрелян...

Жестокостта на убийството обаче коренно променило отношението на местните жители спрямо българите на острова. По думите на представителя на българската общност на остров Крит Петър Анастасов престъплението е върнало години назад малката българска общност, която се опитвала да се интегрира на острова от десетилетия.

Пред bTV Атанасов обяснява, че отишъл да поднесе съболезнования на семейството на жертвата, когато чул реплики от сорта на "всички да се омитат от тук, да си обират багажа, да не се случи нещо... Ако това беше в еди-кое си село, досега всички щяха да са избити". Тези настроения притесняват българите, които живеят в района.

Атанасов посочи и че не познава лично нито жертвата, нито извършителите. Те живеели в отдалечен край на острова, където населените места били по-малки.

Изяснено е още, че българката водела охолен начин на живот. Според слухове тя била домашна помощничка на семейството на кардиолога, който вече имал съпруга. Той обаче се развел, за да се ожени за българката. Предполага се и че кардиологът е бил доста заможен.