Гърция планира да отмени карантината от следващата седмица за пътуващи от ЕС и други 5 държави, които са ваксинирани или представят тест с отрицателна проба за коронавирус. Това съобщи висш представител на гръцкото правителство, предаде "Ройтерс".

Миналия месец страната отмени едноседмичната карантина за израелците, които са ваксинирани и са с отрицателен тест.

Пандемията настъпва в Гърция

Пандемията настъпва в Гърция

Рекорден брой пациенти в реанимация

Балканската държави обяви, че ще отвори туристическия си сектор от средата на май.

Ние постепенно ще отменим ограниченията от началото на следващата седмица преди отварянето на 14 май, поясни висш представител от Министерството на туризма пред осведомителната агенция.

Източникът отбеляза, че гражданите на държавите членки на ЕС, САЩ, Великобритания, Сърбия, Израел и ОАЕ ще могат да посещават Гърция.

Гимназиите в Гърция отвориха отново след пет месеца затваряне

Гимназиите в Гърция отвориха отново след пет месеца затваряне

"Самотестовете ще бъдат ценен инструмент"

Туристите от тези държави няма да бъдат карантинирани, ако докажат, че са получили две дози от ваксина срещу коронавируса или покажат отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди пристигането им, поясни източникът и добави, че туристите могат да бъдат засегнати от ограничения на местно ниво.

Според настоящите правила всички пристигащи чужденци в Гърция трябва да покажат тест с отрицателна проба и да се изолират за седем дни. За пристигащите от Великобритания и ОАЕ има втори задължителен тест при пристигане в страната.

Гърция има 301 103 случая на коронавирус и 9054 починали.

Гърция удължи всички ограничения за пристигащи

Гърция удължи всички ограничения за пристигащи

Задължителна 7-дневна карантина