Гърция заяви в неделя, че удължава ограниченията за вътрешни полети до 12 април и за международни полети до 19 април, тъй като броят на новите инфекции с COVID-19 продължава да нараства, съобщава "Ройтерс".

Съгласно ограниченията, пътниците, които летят до Гърция, трябва да имат отрицателен PCR тест 72 часа преди пристигането си и да очакват тестване за COVID-19 на произволен принцип. 

Всички чуждестранни пътници са под карантина за седем дни.

Израелските пътници, които са били напълно ваксинирани най-малко две седмици преди пътуването, няма да се нуждаят от карантина след двустранно споразумение за туризма между двете страни.

В гръцките аптеки започват да дават безплатни тестове за COVID-19

В гръцките аптеки започват да дават безплатни тестове за COVID-19

Всеки ще има право на един безплатен тест седмично…

Повечето полети от страни извън Европейския съюз са забранени, с изключение на 10 държави, включително Великобритания. За вътрешни полети са разрешени само основни пътувания.

В Гърция са затворени училища, магазини и ресторанти, които не са от съществено значение, но властите планират да разрешат на малките магазини да отворят отново с ограничения от понеделник, а гимназиите се очаква да възобновят уроците за лично присъствие по-късно този месец.

Гърция регистрира 3080 нови инфекции в петък и 72 смъртни случая. От началото на пандемията са регистрирани над 273 000 случая и малко над 8 300 смъртни случая.

330 млн. евро за барове и ресторанти в Гърция

330 млн. евро за барове и ресторанти в Гърция

Нова помощ за бизнеса