Гърция ще разшири ограниченията на популярния остров Миконос и в крайбрежната зона на Халкидики, за да спре разпространението на коронавируса, обявиха властите, цитирани от "Ройтерс".

Гърция очаква да получи ваксина срещу коронавируса от декември

Гърция очаква да получи ваксина срещу коронавируса от декември

Гърция ще получи договорения дял със седем доставки...ще започне със 700 000 дози през декември

Мерките включват пълна забрана на изпълнения на живо и фестивали, задължително носене на маска в закрити и отворени пространства, а също така ограничаване на всички публични и частни събирания до девет души. На една и съща маса в ресторант не могат да сядат повече от четири души, освен ако не са много близки роднини. В такъв случай ограничението е до 6 души.

Рестрикциите влизат в сила от 21 до 31 август.

Във вторник Гърция регистрира 269 случая на коронавирус - това е най-високият брой от първия случай в балканската страна на 26 февруари.

Правителството наложи редица мерки, за да спре увеличението на случаите, включително ограничи събиранията на обществени места, баровете и ресторантите работят до полунощ и призова младите хора да носят маски, след като се върнат от ваканция.

Бум на коронавируса в Гърция

Бум на коронавируса в Гърция

Атина взема нови мерки

Заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас коментира пред журналисти, че въпреки че се увеличават случаите на коронавирус, Гърция продължава да бъде в "по-добра ситуация" в сравнение с други европейски държави.

По думите му Гърция е на 180-то място по смъртни случаи на 1 милион души. Той подчерта, че 83% от случаите в последно време са заради нарушаване на мерките за социална дистанция.

Гърция има 7472 случая на коронавирус и 232 починали.