Германските власти се очаква да се договорят да удължат ограничителните мерки на национално ниво най-малко до 3 май, съобщава "Блумбърг".

Федералното правителство дебатира с регионалните лидери как да се разхлабят рестрикциите през следващите седмици.

Интерпол разкри измама за милиони за маски за Германия

Интерпол разкри измама за милиони за маски за Германия

Извършени са арести и разследвания в Европа

Канцлерът на Германия Ангела Меркел се очаква да обяви по-късно днес договореното решение, сподели източник пред медията.

Германия печели симпатии с агресивните мерки за овладяване на епидемията. Мащабно провеждане на тестове и относителен напредък в оказване на помощ на най-уязвимите членове на обществото водят до по-нисък процент на смъртност от коронавирус в сравнение с други европейски държави като Италия, Испания и Великобритания.

В Германия все още не са овладели заразата, но виждат забавяне

В Германия все още не са овладели заразата, но виждат забавяне

В Германия смъртността е 2,4%

"Ройтерс" информира, позовавайки се на бизнес изданието "Ханделсблат", което пък цитира ДПА, че правителството на Германия се очаква да удължи ограниченията за движение най-малко до 3 май. Предимно ще се удължат правилата за социална дистанция и пътуване.

В същото време страната обмисля да разхлаби някои ограничения в сектора търговия на дребно от 20 април.

От Институт "Роберт Кох" съобщават, че потвърдените случаи на заразени с коронавирус са се увеличили с 2486 до 127 584, което означава, че новозаразените се увеличават след четири поредни дни на спад.

Починалите са се увеличили с 285 до 3254.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,87 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 119 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,986 млн. случая и над 126 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 494 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".