Германски сайт може да ви каже за колко време ще ви стигне тоалетната хартия, пише "Гардиън".

Информацията идва на фона на пандемията от коронавирус, която предизвика паника и необяснимо масово разграбване на тоалетна хартия от хранителните магазини по света.

Сайтът Blitzrechner.de може да ви помогне да установите дали имате достатъчно количество тоалетна хартия. Просто кажете колко рула тоалетна хартия имате и колко често ходите до тоалетната. Можете да въведете данни като размера на използваната хартия при едно ходене, колко души има във вашето семейство и колко дълго смятате да останете вкъщи.

Случаите на заболели от коронавируса в Германия се увеличиха до 22 672, а починалите са 86, показват изнесените днес данни на Институт "Робърт Кох".

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват около 340 000 случаи и близо 15 000 починали в 167 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".