Гислейн Максуел пледира невинна пред съд в Ню Йорк по обвинения в секс трафик на непълнолетни с партньора си Джефри Епстийн, който се самоуби 2019 г. Съдията отказа да пусне Максуел под гаранция, информира АФП.

58-годишната отрича обвиненията, свързани с извършени престъпления от страна на Епстийн, който се самоуби в ареста, докато чакаше съдебен процес миналото лято.

Фокс нюз се извини за премахване на Тръмп от снимка с Епстийн и Максуел

Фокс нюз се извини за премахване на Тръмп от снимка с Епстийн и Максуел

Съжаляваме за грешката

"Невинна, ваша чест", отговори Максуел, която не показа емоции по време на продължилото повече от 2 часа съдебно заседание, на което една от жертвите я нарече "сексуален хищник".

Максуел се яви пред федерален съд в Манхатън чрез видеовръзка от малка бяла стая в център за задържане в Бруклин.

Прокуратурата обвинява Максуел, дъщеря на бившия медиен магнат Робърт Максуел, в подпомагане на Епстийн в извършване на сексуални престъпления над непълнолетни. Престъпленията са извършени между 1994 и 1997 г. и са свързани с три жени. Една от жертвите е само на 14 г., според обвинителния акт.

Максуел се сприятелявала с момичетата и после ги убеждавала да правят нудистки масаж на Епстийн, което достигало до сексуален акт. Срещу нея са повдигнати четири обвинения, свързани със секс трафик. Други две обвинения са повдигнати за лъжесвидетелстване, свързани със случай от 2016 г.

Принц Андрю под натиск след ареста на Гислейн Максуел

Принц Андрю под натиск след ареста на Гислейн Максуел

Максуел беше арестувана вчера сутринта в малък град

Тя може да бъде осъдена на до 35 г. затвор, ако бъде призната за виновна.

Процесът срещу Максуел ще започне на 12 юли 2021 г.

Съдията не удовлетвори искането на защитата да бъде пусната под гаранция, тъй като има голям риск да се укрие. Съдията поясни, че подсъдимата има американски, британски и френски паспорт, а също така има връзки с богати и международни социални кръгове.

ФБР арестува Гислейн Максуел - дългогодишната приятелка на Джефри Епстийн
Обновена

ФБР арестува Гислейн Максуел - дългогодишната приятелка на Джефри Епстийн

Арестът е извършен дни преди да се навърши една година от задържането на Епстийн