Гръцката полиция съобщи, че разполага с неоспорими доказателства срещу 30-годишния българин, който беше арестуван днес за убийство, предаде БНР.

Уточнява се, че мъжът е задържан пред хотел в Атина след петмесечно разследване на убийството на гръцкия бизнесмен. Властите разполагат с видеозапис на покушението.

30-годишен българин задържан за убийство на бизнесмен в Гърция

30-годишен българин задържан за убийство на бизнесмен в Гърция

Гръцкият вестник публикува ексклузивни кадри от атаката

След извършването на престъплението българинът е напуснал Гърция.

Полицията е успяла да идентифицира убиеца преди месец и е изчаквала да го арестува при следващото влизане в Гърция. Арестът е извършен при изключителни мерки за сигурност. Мъжът е направил опит да избяга от полицейския обръч, но се е ударил в полицейска кола. В България са изпратени пръстови отпечатъци за идентифициране.

При ареста у заподозрения са намерени фалшиви документи за самоличност. Издадена е и заповед за арест на брат му, който е на 35 години и според полицията също е участвал в екзекуцията на бизнесмена.

Българинът отказва да говори и да сътрудничи на полицията, съобщават гръцките медии.

Полицаите предполагат, че пристигането му в страната вероятно е свързано с подготовката на друго нападение.

Случаят с разстрела на гръцкия бизнесмен Янис Макрис през октомври миналата година шокира властите, защото покушението беше извършено пред дома на убития, където той живееше с двете си малолетни деца.

Полицията предполага, че българинът е използван за отстраняване на конкурент в бизнеса.

Вдовицата на убития благодари на гръцката полиция за разкриването на случая и ареста на предполагаемия извършител.