Губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи е остро критикуван, след като беше фотографиран на плаж в щата, който той лично затвори за обществено ползване около 4 юли заради финансови неуредици, съобщава АП.

Кристи защити решението си да използва плажа със семейството си, пояснявайки, че предварително е обявил плановете си за ваканция и че медиите просто "хванаха политик да изпълнява думата си".

Републиканецът беше заснет в неделя от NJ.com на Island Beach State Park. Той е остро критикуван за решението си да почива на плаж, който е затворен за американските данъкоплатци.

Кристи нареди спиране на несъществени държавни услуги през празничните дни около 4 юли, включително затваряне на паркове, плажове и други обществени места заради проблеми с приемането на бюджета на щата.

Губернаторът, който навлиза в последните шест месеца от управлението си с одобрителен рейтинг от 15%, подкрепя 34,7 милиарда долара щатски бюджет, включително 73 приоритета на демократите в предложение за преглед на неправителствената организация Horizon Blue Cross Blue Shield.

Казусът е около предложението за ревизия на Horizon Blue Cross Blue Shield.