Хиляди жители на Братислава и над 30 други града в Словакия излязоха на протести срещу корупцията - в деня, в който преди година беше застрелян журналистът Ян Куцияк заедно с приятелката си, предаде Дойче веле.

Демонстрантите настояха да продължи разследването на убийството. Правозащитната организация "Репортери без граници" от своя страна предупреди властите в страната, че е недопустимо да оказват влияние на следствието.

Кой уби Ян Куцияк? Все по-близо до истината?

Кой уби Ян Куцияк? Все по-близо до истината?

Следователите са реконструирали в голяма степен механизма на престъплението…

27-годишният журналист Ян Куцияк и его годеницата му бяха застреляни на 21 февруари 2018 г. в дома им, на 65 километра източно от Братислава.

В последния материал, над който Куцияк е работил, е разследвал връзките между приближени на премиера Роберт Фицо и италиански предприемачи, свързани с мафията.
Статията беше публикувана след смъртта му.

Поредни многохилядни протести в Словакия

Поредни многохилядни протести в Словакия

Убийството на журналиста отново изведе недоволни

Убийството на журналиста предизвика вълна от протести в Словакия, което доведе до оставката на премиера, двама негови помощници, вътрешния министър, министъра на културата, шефа на полицията.

През септември полицията задържа при мащабна спецоперация четирима души, заподозрени, че са свързани с престъплението. Съдът им наложи арест.