Ливанската групировка "Хизбула" стреля с противовъздушно оръжие по израелски безпилотен самолет, който е прелетял над Южен Ливан, обявиха представители от двете страни, пише "Таймс ъв Израел".

Израелската армия отрича твърдението на подкрепяната от Иран организация, че самолетът е свален над ливанското селце Набатия. Армията отбеляза, че безпилотният самолет е невредим.

Кадри от селцето, споделени в социалните мрежи, показват стрелба с противовъздушно оръжие. Местни жители обявиха, че са чули експлозия.

Информацията излиза на фона напрежението между Израел и Иран и бързо отежняващата се ситуация в Ливан, където вече две седмици не стихват антиправителствени протести.

По-рано този месец малък дрон на израелската армия беше свален в Южен Ливан. От израелската армия обявиха, че самолетът е провеждал рутинни операции по охрана на границата и катастрофирал на ливанска територия.

"Хизбула" се закани да започне да сваля израелски шпионски самолети след атака с дрон срещу бастион на групировката в Бейрут през август 2019 г.