Хонконг обяви, че ще забрани продажбата на алкохол. Причината - хората много се сближавали, пише "Гардиън".

Баровете и ресторантите ще бъдат принудени да не продават алкохол.

В Хонконг притеснени от скок в заразените от коронавирус заради пристигащите от чужбина

В Хонконг притеснени от скок в заразените от коронавирус заради пристигащите от чужбина

До момента там има потвърдени 273 на заразени и 4 смъртния случая

"Хората се сближават, когато пийнат", аргументира се лидерът на полуавтономния град Кари Лам.

Лам ще внесе поправка в законодателството за забрана на ресторантите, клубовете и баровете да продават алкохол. За да влезе в сила, законодателният съвет на града трябва да приеме предложението, което засяга 8600 места, където се продава алкохол.

Освен това Хонконг обяви, че няма да пуска чужденци и хора без документи за пребиваване в града заради втора вълна на инфектирани от коронавируса. Забраната за чужденци влиза в сила от 23,59 часа във вторник за 14 дни. Летището в Хонконг също ще спре всички транзитни полети. Всеки, който влиза от Макао или Тайван, ще остава под карантина 14 дни.

Туристи от Хонконг притесниха местни власти и граждани у нас

Туристи от Хонконг притесниха местни власти и граждани у нас

Автобусът им обикалял Балканите точно в разгара на пандемията

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват около 340 000 случаи и близо 15 000 починали в 167 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".