Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан заяви, че настоящото споразумение за Брекзит не може да бъде предоговаряно, информира АФП.

Не се очакват промени в споразумението за Брекзит, обяви Меркел

Не се очакват промени в споразумението за Брекзит, обяви Меркел

ЕС не "възнамерява да променя споразумението за Брекзит"

"Постигнато е споразумение между двете страни, ЕС27 и Великобритания, за ратифициране на процеса по напускане и да подготви бъдещите отношения с помощта на декларация...Утре Мей ще се срещне с лидерите на ЕС27, за да се изкаже, но няма да има предоговаряне", обяви Льо Дриан пред френския парламент.

По-рано днес германският канцлер Ангела Меркел и вчера канцлерът на Австрия Себастиан Курц подчертаха, че не е възможно да се направи промяна на сделката за Брекзит.

Междувременно "Ройтерс" съобщава, позовавайки се на високопоставен представител на ЕС, че евролидерите вероятно ще уверят Мей, че ще й помогнат за ратифицирането на сделката, ако не противоречи с договорения текст.

Брекзит се отлага или спира, ако ме свалите, предупреди Тереза Мей

Брекзит се отлага или спира, ако ме свалите, предупреди Тереза Мей

Ако Великобритания има нов лидер, "бъдещето на нашата страна ще бъде поставено под риск"

Източникът, участва в подготовката на срещата на върха на ЕС в четвъртък и петък, поясни, че националните лидери ще изслушат притесненията на Мей относно ратификацията в Камарата на общините и ще видят какво могат да направят.