Германският канцлер Ангела Меркел повтори, че няма да предоговарят споразумението за Брекзит, информира АФП.

Не се очакват промени в сделката за Брекзит след срещата на върха на ЕС, обяви Меркел. Но тя изрази "надежда", че ще се постигне плавно излизане на Великобритания от ЕС.

Твърд Брекзит ще удари тежко икономиката на Германия

Твърд Брекзит ще удари тежко икономиката на Германия

В интерес и на Германия, и на Великобритания е да няма Брекзит

Лидерът на Германия отбеляза, че ЕС не "възнамерява да променя споразумението за Брекзит". Тя повтори позицията си от вчера след проведената среща с премиера на Обединеното кралство Тереза Мей.

Европейският съвет ще проведе двудневна среща в четвъртък и петък, като Брекзит е основна точка в дневния ред.

Междувременно часове преди вота на недоверие Мей обяви пред депутатите в Камарата на общините, че на този етап предсрочни парламентарни избори не са в национален интерес. Тя също така отхвърли призивите за нов референдум. Министър-председателят отбеляза, че преговорите за защитния механизъм за ирландската граница продължават. Премиерът добави, че е постигнат напредък след срещите с евролидери във вторник.

Брекзит се отлага или спира, ако ме свалите, предупреди Тереза Мей

Брекзит се отлага или спира, ако ме свалите, предупреди Тереза Мей

Ако Великобритания има нов лидер, "бъдещето на нашата страна ще бъде поставено под риск"

В същото време лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин призова Май най-малко категорично да изключи вероятността от Брекзит без сделка. Премиерът отговори, че единственият начин да се избегне подобен сценарий е да се подкрепи споразумението с ЕС.