Твърдата и "абсолютистична" позиция на Тереза Мей е "заклала" възможностите на министъра за Брекзит на Великобритания Дейвид Дейвис за воденето на нормални преговори с Брюксел. Това е заявил пред The Guardian Джеймс Чапман, който напусна поста на помощник на Дейвис.

Дейвид Дейвис: Брекзит е по-сложен от кацането на Луната

Дейвид Дейвис: Брекзит е по-сложен от кацането на Луната

Според него елементи от работата му правят кацането на Луната доста по-просто

Според Чапман Терезе Мей е взела абсолютни позиции по някои въпроси, които изискват по-задълбочено разискване.

По думите на Чапман Тереза Мей се е опитала да привлече избирателите на "Британската партия на независимостта" (UKIP) и да намали страховете, които обземат хората на Острова. Вместо това тя е получила ясен сигнал, че част от тези хора вече не желаят да напускат рамките на ЕС.

80% от жителите на Лондон не искат "hard Brexit"

80% от жителите на Лондон не искат "hard Brexit"

Искат да пътуват, живеят, работят, и учат свободно в рамките ЕС

Това показва и проучване на Лондонското училище по икономика и политически науки, според което 6 от 10 жители на Острова желаят да запазят европейското си гражданство и да могат свободно да пътуват, живеят, работят и учат в рамките на ЕС. Според резултатите 80% от жителите на Лондон също са заявили тази теза.

По-рано днес The guardian информира, че високопоставен източник от обкръжението на Мей е предупредил бизнес кръговете, че съществува възможността Великобритания да се откаже от преговорите за Brexit. Това било предизвикано от разходите по излизането на Обединеното кралство, които възлизали на 100 милиарда евро. Припомняме, че Мей категорично заяви, че тази сума няма да бъде изплатена. 

Туск мечтае Обединеното кралство да остане в ЕС

Туск мечтае Обединеното кралство да остане в ЕС

Можете да кажете, че съм мечтател...

Припомняме, вчера, 1 юли, в центъра Лондон се събраха хиляди протестиращи, които поискаха оставката на министър-председателя Тереза Мей. Протестиращите се обявиха против правителството и икономическата политика на страната.