Руският институт "Гамалея" разкри в петък, че Руският фонд за директни инвестиции (RDIF) и индийската фармацевтична компания Hetero са постигнали сделка за 100 милиона дози от руската ваксина COVID-19, която се очаква да бъде произведена в Индия от следващата година.

"Руският фонд за директни инвестиции и водещият фармацевтичен производител в Индия Hetero обявиха споразумение за производство в Индия на над 100 милиона дози годишно от регистрираната в световен мащаб коронавирусна ваксина Sputnik V. Страните планират да започнат производството на ваксини в началото на 2021 г.", се посочва в изявление.

Руската ваксина срещу COVID-19 бе създадена от изследователския институт "Гамалея" по-рано тази година. Междинните клинични изпитвания показват, че ваксината е 95% ефективна за предотвратяване на заболяването.

Путин: Индия и Китай може да започнат да произвеждат руската ваксина "Спутник V"

Путин: Индия и Китай може да започнат да произвеждат руската ваксина "Спутник V"

Путин също предложи държавите от БРИКС

Данните от индийското министерство на здравеопазването и семейните грижи показват, че в четвъртък 43 082 души са тествани положително за коронавируса в страната.

Общият брой нараства до 9 309 787 с включените новозаписани инфекции, докато броят на жертвите на COVID-19 нараства до 135 715, след като здравните служители потвърдиха 492 нови смъртни случая, свързани с вируса.

Общият брой на възстановяванията достигна 8 718 517, с 39 379 за 24 часа от публикуването на последната актуализация.

Индия отново с под 50 000 новозаразени от коронавирус

Индия отново с под 50 000 новозаразени от коронавирус

За 19-ти пореден ден