Иранското министерство на разузнаването съобщи, че е арестувало трима шпиони на Мосад, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на полуофициалната осведомителна агенция "Фарс".

От ведомството посочват, че арестите са извършени в югоизточната иранска провинция Систан и Белуджистан, но не уточняват националността на шпионите на израелската разузнавателна служба.

По предварителна информация тримата принадлежат към група, свързана с Мосад, и са обвинени в участие в разгласяване на класифицирана информация. Не е ясно обаче как те са имали достъп до такива сведения.

Президентът на Иран предупреди Израел да внимава

Президентът на Иран предупреди Израел да внимава

Израел ще бъде мишена на въоръжените сили на страната му, ако направи "най-малкия ход" срещу Иран

Новината идва, след като преговорите между Иран и световните сили, насочени към съживяване на ядреното споразумение от 2015 г., на което Израел категорично се противопоставя, изпаднаха в застой.

От години Иран и Израел взаимно се обвиняват в шпионаж.

Иран не признава Израел и в миналото обвиняваше страната в нападение на ядрени съоръжения и убийства на ядрени учени на нейна територия.

Иранските сили за сигурност често се сблъскват с въоръжени контрабандисти на наркотици и сунитски екстремисти в Систан и Белуджистан, която е населена предимно със сунитски етнически белуджи - малцинство в предимно шиитския Иран.