Иранският министър на отбраната бригаден генерал Амир Хатами предупреди страните в конфликта в Нагорни Карабах, че Техеран ще предприеме по-строги мерки от предупреждения, ако снаряди, изстреляни по време на боевете, продължат да поразяват иранската територия. Граничната сигурност е жизненоважен въпрос за иранските военни, коментира той, цитиран от Тасним и ТАСС.

"Животът на нашите граждани и безопасността на свещената земя на Ислямски Иран са жизненоважни въпроси. В никакъв случай не трябва да се допуска снарядите да летят на наша територия поради небрежност. Иран ще предприеме по-широки мерки, ако страните в боевете в Нагорни Карабах продължат да правят подобни грешки."

Русия отчита присъствие на терористи в Нагорни Карабах

Русия отчита присъствие на терористи в Нагорни Карабах

"Терористични групировки, като фронт Нусра, Фиркат ал-Хамза, дивизия Султан Мурад"

Миналата събота говорителят на външното министерство на Иран Саид Хатибзаде заяви, че Техеран счита всякакви атаки на своя територия от страните в конфликта в Нагорни Карабах за неприемливи. "Декларираме, че всякакъв вид атаки на наша територия от страните в конфликта са неприемливи и отправяме сериозно предупреждение, така че всички страни да покажат необходимата предпазливост в това отношение".

В понеделник Тасним съобщи, че няколко снаряда, изстреляни по време на сблъсъците в Нагорни Карабах, са паднали на иранска територия. Според агенцията снарядите са паднали в близост до село Кода Афараин, разположено в граничната зона в Северен Иран, в резултат на което е ранено шестгодишно дете. Пострадали са и няколко къщи и земеделски земи.

Армията на Азербайджан е готова да удари по "Искандер" на Армения

Армията на Азербайджан е готова да удари по "Искандер" на Армения

Ракетните системи "Искандер" са руско производство