Информацията, събрана от руската служба за външно разузнаване (СВР), показва присъствието на международни терористични групи в Нагорни Карабах, където в момента има въоръжените сблъсъци между Армения и Азербайджан, заяви ръководителят на организацията Сергей Наришкин във вторник, съобщават "Ройтерс" и ТАСС.

"Според информацията на СВР, наемници от международни терористични групировки, като фронт Нусра, Фиркат ал-Хамза, дивизия Султан Мурад, воюващи в Близкия изток, както и кюрдски екстремистки групи активно се присъединяват в зоната на конфликта" обясни Наришкин.

Френският президент Еманюел Макрон също заяви, че бойци от Сирия са замесени в боевете в Нагорни Карабах. От друга страна, президентът на Сирия Башар Асад обвини Турция, че изпраща терористи от страната си, за да се бори за Азербайджан.

Наришкин подчерта притесненията на Москва, като предупреди, че Нагорни Карабах може да се превърне в стартова площадка за влизане на "международни терористични организации" в Русия и други страни. Той очаква Армения и Азербайджан да се върнат на масата за преговори.

Турция призова света да застане зад Азербайджан в конфликта в Карабах

Турция призова света да застане зад Азербайджан в конфликта в Карабах

Светът трябва да е на страната на тези, които са прави