Унищожаването на Израел е "постижима цел". Това обяви началникът на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция генерал-майор Хосеин Салами, цитиран от местната медия Mehr.

"Имаме способността да унищожим измисления ционистки режим, и този злокобен режим трябва да бъде премахнат от картата на света. Това повече не е идеал или мечта, а постижима цел", каза генералът на конференция с участието на иранските командири в Техеран.

Иран обяви тревога в петролния сектор

Иран обяви тревога в петролния сектор

Министърът на петрола на Иран нареди да бъде обявена максимална степен на тревога в петролния сектор заради заплаха от "физически и кибератаки"

Днес ние сме способни да атакуваме врага, добави още той и поясни, че днес врагът е по-объркан от всякога.

Ние не се тревожим. Духът на нашата съпротива произлиза от мъдростта, съзнанието и решимостта, смята Салами.

По думите му Ислямската република се разширява, покорява нови пространства и враждебността срещу страната става по-комплексна.

Тръмп категорично отрича да е предлагал отмяна на санкции на Иран

Тръмп категорично отрича да е предлагал отмяна на санкции на Иран

"Казах, разбира се, че НЕ!"

Имайки предвид враждебните политики на САЩ към Иран, генералът отбеляза, че враговете страдат от необратим упадък, техните стратегически ресурси се изчерпват и те не са способни да превърнат физическите си възможности в политическо предимство, те самите признават, че страдат от политическа деменция.

Днес не само врагът географски се оттегля, но също икономическите санкции срещу иранската нация губят ефективността си. Колкото повече харчат, толкова по-малко успяват да спечелят, категоричен Хосеин Салами.

Рoхани: Иран пуска наблюдатели само за да покаже, че не иска ядрено оръжие

Рoхани: Иран пуска наблюдатели само за да покаже, че не иска ядрено оръжие

"Който иска ядрено оръжие, намалява възможността да го наблюдава"