Иранските сили ще прочистят улиците в цялата страна в рамките на 24 часа и всички граждани ще бъдат изследвани за новия коронавирус в опит да се спре разпространението на вируса, обявиха военните, цитирани от "Дейли телеграф".

Това би означавало да се проверят повече от 80 милиона души.

Сателитни снимки показват масови гробове в Иран на фона на коронавируса

Сателитни снимки показват масови гробове в Иран на фона на коронавируса

Снимките, първо публикувани от вестник "Ню Йорк таймс", разкриват изкопи в нов участък в гробище в северната част на свещения ирански град

Новосформирана комисия ще следи за "изпразването на магазините, улиците и пътищата", обяви началникът на Генералния щаб на Ислямската република Мохамад Багери.

По време на следващите 10 дни цялата иранска нация ще бъде следена в киберпространството, по телефона и, ако е необходимо, лично. Тези, които се подозира, че са болни, ще бъдат установени, отбеляза Багери.

Мерките ще бъдат приложени след заповед на върховния лидер аятолах Али Хаменеи въоръжените сили да поведат борбата срещу новия коронавирус.

Регистрирани са нови 85 починали в Иран, с които общият им брой достигна 514. Случаите в страната нараснаха до 11 364.

По последни данни на Университет "Джон Хопкинс" повече от 135 000 души в над 120 държави са носители на коронавируса. Близо 5000 души са починали, а 69 000 са се възстановили.

Можете да следите случаите на коронавирус по света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".