Нападение с кола бомба, отговорност за което пое терористичната групировка ДАЕШ („Ислямска държава”), уби най-малко седем души в близост до болница в централната част на иракската столица Багдад, съобщиха от местната полиция, цитирани от „Франс прес”.

Експлозията е станала близо до мястото на атентата през юли, при който загинаха повече от 300 души, което беше най-тежкото бомбено нападение, извършвано някога в Багдад.

Зареден с експлозиви микробус е избухнал в квартал Карада на иракската столица малко преди полунощ, като при това са били подпалени няколко намиращи се в близост магазини.

Полицейски началник уточни, че първоначалната информация е за 7 загинали и най-малко 15 ранени при взрива, който избухнал в близост до болницата „Абдел Маджид”.

Броят на загиналите е бил потвърден от източници във вътрешното министерство на Ирак.

Терористите от ДАЕШ, които изповядват радикална форма на сунитския ислям, поеха отговорност за атаката, посочвайки, че тя е била насочена към шиитите и предупреждават за по-нататъшни нападения, съобщава американската разузнавателна мониторингова група SITE, която наблюдава радикалните ислямистки групировки по света.