Полицията в Бирмингам издирва мъж, който в ранните часове на неделния ден е атакувал отделни хора на четири различни места в британския град, съобщи "Ройтерс". Един от намушканите е починал. Има още други седем ранени, като от тях двама са в критично състояние.

"Смятаме, че четирите нападения на четири различни места в Бирмингам са свързани", обяви началникът на полицията в града на Стив Греъм.

"Ние издирваме един заподозрян" - уточни представител на полицейските власти.

"Към момента нямаме информация нападенията да са насочени към конкретна общност или да са свързани с някаква банда", добавят от полицията.

Органите на реда са затруднени, защото не могат да намерят конкретен мотив, с който са извършени нападенията. Освен това не могат да разберат и на какъв принцип са подбирани жертвите. Изглежда, че те съвсем случайно са се оказали под ножа на нападателя.

Британският външен министър Доминик Рааб обяви, че не разполага с информация, от която да могат да се направят изводи, че инцидентите са свързани с тероризъм, но въпреки това обществото трябва да е "много бдително".

Първото нападение е било на хълма на Конституцията, след което заподозреният се е отправил от север на юг - към улица "Ливъри стрийт", после е минал по улица " Ървинг стрийт" и накрая е завършил "разходката" си на "Хърст стрийт".

Крайната точка на нападателя се е намирала в район, известен като "Гей вилидж". Там хората са били седнали да ядат и пият на маси на открито.

Свидетел разказа пред "Ройтерс" че в канализацията на "Едмънд стрийт", близо до "Ървинг стрийт", е бил открит нож.

Според полицейския шеф Стив Греъм обаче е още "твърде рано" да се каже дали ножът е свързан с инцидента.