Експрезидентът на САЩ Бил Клинтън днес е изписан от болницата в Южна Калифорния, където беше приет във вторник, с урологична инфекция, съобщи VoA.

75-годишният Клинтън ще се върне в Ню Йорк, където ще продължи антибиотичното лечение, съобщи лекарят Алпеш Амин, който следеше състоянието му болницата. Температурата и му и показателите на левкоцитите са се нормализирали.

Експрезидентът на САЩ Бил Клинтън е приет в болница с инфекция

Експрезидентът на САЩ Бил Клинтън е приет в болница с инфекция

Той се подобрява и е в добро настроение...

42-ият американски президент беше пристигнал в Калифорния във връзка със събитие на своята фондация, но на 12 октомври се наложи да бъде хоспитализиран в медицинския център на Калифорнийския университет в Ървайн.

Беше съобщено, че той е развил сепсис - инфекцията е засегнала кръвообращението на Клинтън, но той се подобрява и не е изпадал в септичен шок, който е потенциално животозастрашаващо състояние.

Той беше настанен в интензивно отделение, но лекарите уточниха, че това е направено, за да му се осигури уединение.

Днес изписват Бил Клинтън от болницата

Днес изписват Бил Клинтън от болницата

Бившият президент постъпи заради сепсис

Клинтън напусна болницата заедно със съпругата си Хилари, бивш държавен секретар и кандидат за президент на Демократическата партия през 2016 г.

Действащият президент на САЩ Джо Байдън се обадил по телефона на Клинтън, за да му пожелае бързо оздравяване, съобщи Белият дом.

Бил Клинтън управлява като президент в продължение на два мандата - от 1993 до 2001 г.