Израел бомбардира военно летище до Дамаск вчера вечерта, съобщава "Таймс оф Израел".

Медията отбелязва, позовавайки се на непотвърдена информация на сирийската опозиция, че вероятно е ударен склад на ливанската терористична организация "Хизбула".

Няма информация от Сирия или еврейската държава.

Според разпространяваната информация бомбардирано е военното летище Mezzeh, което се намира югозападно от столицата на Сирия.

Миналата седмица сирийската армия обяви, че Израел е провел въздушни удари по военна база до град, който се намира на около 40 километра източно от Дамаск. Ударен е склад, в който е имало ракети с далечен обсег на действие.

Имаме дългогодишна политика за предотвратяване доставянето на оръжия на "Хизбула" на сирийска територия, които могат да променят ситуацията. Тази политика не се е променила. Ние я поддържаме, ако е необходимо и с действия, каза премиерът на Израел Бенямин Нетаняху по време на среща с представители на НАТО в Йерусалим през миналата седмица.

През декември еврейската държава изстреля ракети по иранска база в Сирия. При атаката загинаха 12 ирански военнослужещи и няколко сгради бяха унищожени.

Израел преговаря със САЩ и Русия за изтласкването на "Хизбула" и Иран от Сирия.