Очаква се израелското правителство да одобри в неделя удължаването на настоящaта блокада в страната с още една седмица. Това поиска миналата седмица здравното министерство. Очаква се партията на министъра на отбраната Бени Ганц да подкрепи този ход, но ако броят новозаразени продължи да намалява, тя ще поиска разхлабване на мерките, предаде Arutz Sheva.

Междувременно в неделя се очаква Кнесетът (израелският парламент) да гласува на второ и трето четене по законопроекта за повишаване на глобите за тези, които нарушават наложените правила. Дискусията по законопроекта ще се проведе в 14:00 ч., след което се очаква правителството да гласува удължаването на карантината.

Израел с нов рекорд - ваксинира 224 000 души за ден

Израел с нов рекорд - ваксинира 224 000 души за ден

До момента общо 2,4 милиона израелци са получили първата доза

На 19 януари карантината беше удължена до края на месеца. От 23 януари се изисква отрицателен тест за коронавирус за влизане в страната. Летището "Бен Гурион" бе затворено за несъществени пътувания до края на януари.

Израел напредва и с COVID имунизацията, като ваксинира по 200 000 души на ден и тази седмица може да се ваксинира всеки на възраст над 35 г. Учениците между 16 и 18 г. също могат да се ваксинират заради изпити.

Израел продължава да регистрира голям брой заразени

Израел продължава да регистрира голям брой заразени

Общо 3 770 души са починали в страната от началото на епидемията