Израелските самолети удариха множество обекти в ивицата Газа в отговор на ракета, изстреляна по-рано от палестинската територия, предаде "Асошиейтед прес". Няма информация за пострадали.

Докато няколко бойни групи оперират от палестинския анклав, Израел държи владетелите на Хамас от Газа отговорни за всички ракетни обстрели извън територията и обикновено в отговор нанася удари по цели на Хамас. 

Израелските военни посочват в изявление, че бойни самолети и атакуващи хеликоптери са ударили две площадки за производство на ракетни боеприпаси, подземна инфраструктура и тренировъчен комплекс на военноморските сили на Хамас.

Късно в събота палестинските бойци в Газа изстреляха ракета към Израел, задействайки сирени за въздушна атака в южния израелски град Ашкелон, съобщи израелската армия.

Израелската полиция заяви, че ракетата е причинила щети на конструкция в района на Ашкелон, на около 10 километра (6 мили) северно от Газа, но няма ранени. Израелски медии съобщиха, че ракетата е ударила фабрика, причинявайки щети.

Израел и Хамас, ислямска войнствена група, която търси унищожението на Израел, са ожесточени врагове, които са водили три войни и многобройни схватки, откакто Хамас завладя властта в Газа през 2007 г.