Стотици деца на възраст между 12 и 16 г. в Израел са имунизирани с ваксината срещу коронавируса на Pfizer/BioNtech. Не са регистрирани странични реакции. Това съобщи висш представител пред "Гардиън".

Това е един от първите сигнали, че ваксината срещу коронавируса е безопасна при децата преди да бъдат публикувани резултатите от клинично изпитание.

"По-лош от Менгеле": Антиваксъри заплашват лекари в Израел

"По-лош от Менгеле": Антиваксъри заплашват лекари в Израел

Министерството на здравеопазването на Израел осъди съобщенията като "позорни"

Министерството на здравеопазването на Израел препоръча да се ваксинират някои деца с придружаващи заболявания, които са застрашени.

"До момента сме имунизирали някъде около 600 деца", заяви Боаз Лев, шеф на групата за бързо имунизационно реагиране към израелското здравно министерство. "Не сме виждали някакви големи странични реакции, дори и малките се случват доста рядко. Това е окуражително", поясни той.

Pfizer провежда проучване при деца между 12 и 15 г. и се очаква да започне при деца на възраст между 5 и 11 г. Оксфордският университет обяви, че започва проучвания за тестване на произведената с AstraZeneca ваксина върху деца на възраст над 6 г. Тези изпитания се очаква да продължат няколко месеца.

Израел не отчете странични реакции при деца, ваксинирани срещу коронавируса

Израел не отчете странични реакции при деца, ваксинирани срещу коронавируса

Здравните власти са разрешили да бъдат ваксинирани някои деца