С новоизбрания президент Джо Байдън се срещнахме с някои от лидерите на бизнеса и синдикатите в САЩ. Заедно те представляват милиони работници от цялата страна и някои от водещите американски компании за технологии, автомобили и търговия на дребно. Имахме важен разговор за въздействието, което тази пандемия е оказала върху работниците, особено работниците от първа необходимост, работниците от фронтовата линия, които са рискували собственото си здраве и здравето на семействата си, и много хора, които са дали живота си, за да ни пазят в безопасност и поддържаме икономиката си работеща.

Това заяви бъдещият вицепрезидент Камала Харис на пресконференция заедно с Байдън в Уилмингтън, щата Делауеър.

Тя обърна внимание на малцинствата в страната и ефекта на пандемията върху тях. По думите ѝ, за тях тя е по-тежка - и в здравословен, и в икономически план.

Байдън: Много хора ще умрат без ваксина веднага, да действаме

Байдън: Много хора ще умрат без ваксина веднага, да действаме

Чака ни тежка зима, предупреди новоизбраният президент

Ние с Байдън видяхме това въздействие отблизо, припомни тя. Срещахме се в щат след щат с работници и представители на малкия бизнес, които продължават да работят, въпреки трудностите и със страх да не затворят окончателно. Байдън и аз сме фокусирани върху изграждането на страната ни като по-добра за тях и за всички американци.

Сега започва истинската работа по овладяването на този вирус и отварянето на нашата икономика, но отговорно, като защитим здравето и безопасността на нашите работници и създадем милиони добре платени работни места в профсъюзите от работни места в автомобила и строителството до домашни работници и работни места за грижи до работни места в сферата на обслужването и хотелиерството.

Пътят напред няма да е лесен, знаем, че предизвикателствата, пред които е изправена днес Америка, са големи, американският народ заслужава много и нямаме време за губене, каза още тя.