Най-малко трима служители на военна полиция са били принудени да играят Pokemon Go в канадски бази в страната, за да заловят фенове, които са влезли във военни бази, информира АФП.

Нарушителите не са чужди агенти, а фенове на популярното приложение, създадено през 2016 г., които по време на играта са навлезли в забранени военни зони.

Според документи от 500 страници, с които се е сдобила канадската телевизия CBC, през лятото се е увеличил броят на задържаните.

Най-малко трима служители на военна полиция в различни бази в страната са получили задача да се скитат около военни обекти с телефони в ръка в търсене на виртуална Pokemon инфраструктура и герои.

Експерт по сигурността към базата CFB Borden в Онтарио е писал, че са били близо да наемат 12-годишен, за да им помогне за разрешаване на проблема. На входа на базата е хваната една жена, която е играела Pokemon Go, докато трите й деца са се катерили по танкове.

Отделно друг човек е арестуван в CFB Borden. Той обяснил, че събирал точки, докато играел Pokemon Go, защото "трябва да победя децата си".

След излизането на пазара на Pokemon Go въоръжените сили дори предупредиха обществото да не се играе във военни обекти.