Руската компания за софтуер "Лаборатория Касперски" обяви, че е станала жертва на геополитическите игри между САЩ и Русия, но поясни, че е готова да отговори на всички въпроси на американското правителство. Това съобщава РИА "Новости", цитирано от Ройтерс.

Белият дом се отказа от продуктите на "Лаборатория Касперски"

Белият дом се отказа от продуктите на "Лаборатория Касперски"

Решението е прието след щателна оценка

Администрацията на Доналд Тръмп премахна компанията от два списъка с одобрени доставчици, използвани от правителствени агенции за закупуване на информационни технологии на фона на притесненията, че продуктите могат да бъдат използвани от Кремъл за проникване в американските мрежи.

"По всичко изглежда "Лаборатория Касперски" е въвлечена в геополитическа борба, в която всяка страна се опитва да използва компанията като пионка в играта", се казва в съобщение на компанията, цитирано от руската медия.

Ръководителят на компанията Евгений Касперски повече от веднъж предложи среща с представители на американското правителство и дори предложи да говори пред Конгреса на САЩ "в отговор на всички въпроси на американското правителство, които могат да възникнат", допълват от компанията.