Високопоставен представител на Иран обяви, че решението на арабските държави да прекратят дипломатическите отношения с Катар няма да помогне за прекратяване на кризата в Близкия изток, информира Ройтерс.

Припомняме, Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ, Египет и Йемен обвиниха Катар, че поддържа тероризма и прекратиха отношения. Държавите блокираха Катар от въздушното си пространство и поискаха всички катарски дипломати да напуснат до 48 часа.

Саудитска Арабия, Египет, ОАЕ и Бахрейн късат отношенията с Катар
Обновена

Саудитска Арабия, Египет, ОАЕ и Бахрейн късат отношенията с Катар

Защото подкрепял тероризма

"Приключи ерата на прекъсване на дипломатическите отношения и затваряне на граници...това не е начин за разрешаване на криза. Тези държави нямат друг вариант освен да започнат регионален диалог", написа в "Туитър" Хамид Абуталеби, заместник-шеф на щаба на президента Хасан Рохани.

"Случващото се е предварителният резултат от танца със саби", изтъкна той, имайки предвид посещението на американския президент Доналд Тръмп в Саудитска Арабия.

Тръмп и американски представители участваха в церемония със саби в арабската държава през миналия месец. По време на посещението американският лидер обвини Иран, че е основният източник на финансиране и подкрепа за екстремистки организации.