Лидерът на КНДР Ким Чен-ун обеща властите да помогнат на разрушените от тайфуни райони да се възстановят и да построят най-малко 25 000 жилища през следващите пет години, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на севернокорейската агенция KCNA.

Ким Чен-ун посети един от най-засегнатите райони в КНДР. Той изрази съжаление за нанесените щети върху повече от 50-годишните жилища, в които хората живеят и призова армията да предприеме по-амбициозен строителен план.

Ким Чен-ун през сълзи пред севернокорейците: Прощавайте, че се провалих

Ким Чен-ун през сълзи пред севернокорейците: Прощавайте, че се провалих

Ким се извини по време на провелия се през уикенда голям военен парад

През уикенда Ким се разплака, докато изразяваше благодарността си към севернокорейския народ за направената саможертва.

Държавната медия съобщи, че армията е построила 60% от най-малко 2300 жилища в района Комдок в провинция Южен Хамгьон, североизточно от Пхенян.

Ким обеща разрушените от природни бедствия жилища да бъдат заменени с нови. Той призова за "революция" в строителните планове, започвайки с изграждането на 25 000 жилища по време на петгодишния план, който се очаква да бъде разкрит през януари.

Ким Чен-ун убеждава: Нито един човек в Северна Корея не е заразен с коронавируса

Ким Чен-ун убеждава: Нито един човек в Северна Корея не е заразен с коронавируса

Пожела добро здраве на всички хора по света

Миналата седмица лидерът на КНДР заяви, че страната започва 80-дневна "ускорена битка" за изпълнение на икономическите цели преди конгреса през януари, когато ще бъде приета новата петилетка.

КНДР преживява тежка година заради поредица от тайфуни, стриктни мерки срещу коронавируса и международните санкции.