Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун изпрати писмо на руския президент Владимир Путин, в което обещава да положи усилия за засилване на двустранните отношения, съобщава "Йонхап", позовавайки се на севернокорейската агенция KCNA.

Писмото е изпратено преди планираната между тях среща по-късно този месец. Ким ще посети Русия в края на април за първи разговори с Путин след провала на преговорите с президента на САЩ Доналд Тръмп през февруари в Ханой.

Среща Путин-Ким в Русия този месец, потвърди Кремъл

Среща Путин-Ким в Русия този месец, потвърди Кремъл

Вероятната дата е 23 април

Писмото на Ким е отговор на послание на президента на Русия, изпратено на 12 април, в което Владимир Путин поздравява тоталитарния вожд за преизбирането му на наскоро проведено парламентарно заседание.

Лидерът на КНДР отговаря, че е в интерес и на двете страни да развият традиционните отношения.

Готов съм за тясно сътрудничество с вас в опит да се развиват приятелски отношения между Северна Корея и Русия постоянно и конструктивно и да се запази световният мир и безопасност, пише Ким в писмото, изпратено в четвъртък.

Путин и Ким Чен-ун се срещат идната седмица?

Путин и Ким Чен-ун се срещат идната седмица?

Срещата на върха вероятно ще се проведе във Владивосток

По непотвърдена информация срещата между Ким и Путин ще се състои във Владивосток на 23 април. Путин ще участва на конференция в Китай от 25 до 27 април.