Няма връщане назад, ако Северна Корея проведе още едно ядрено изпитание. Това предупреди китайският вестник "Глобал таймс", контролиран от Комунистическата партия, съобщава AAP.

В материал на редакцията вестникът предупреждава Пхенян за сериозни последствия, ако страната продължи с провокациите.

Северна Корея провежда мащабни артилерийски учения

Северна Корея провежда мащабни артилерийски учения

По повод 85-ата годишнина от основаването на армията

Изданието призовава съседа на Китай да отстъпи крачка назад, съветвайки, че "ако Северна Корея проведе шести ядрен тест както се очаква, много е вероятно ситуацията да пресече точка, от която няма връщане назад".

Според всекидневника "всички страни ще понесат последиците, като Пхенян със сигурност ще понесе най-големите загуби".

Дзинпин убеждава Тръмп за мирно решаване на проблемите със Северна Корея

Дзинпин убеждава Тръмп за мирно решаване на проблемите със Северна Корея

В телефонен разговор

Вчера беше съобщено, че президентът на Китай Си Дзинпин е провел телефонен разговор с американския си колега Доналд Тръмп. Дзинпин е призовал САЩ да се сдържат.

"Глобал таймс" предупреждава още режима на КНДР, че е изправен пред безпрецедентни санкции на ООН и нападения от Вашингтон по военни и ядрени обекти, което ще принуди "режима в Пхенян да вземе решение на живот или смърт".

Вестникът уверява, че Китай не иска да се стига до подобна ситуация, но допълва, че Пекин има много ограничено влияние върху цялата ситуация.

Пекин съветва Северна Корея да бъде гъвкава и да направи крачка назад, за да може по-лесно да бъде разрешен надвисналият конфликт.