Китайският министър на националната отбрана Уей Фенге призова в петък за единство и сътрудничество в речта си, направена на срещата на министрите на отбраната на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Москва, Русия, предаде China Global Television Network.

В речта си Уей подчерта важността и спешността на изграждането на общност със споделено бъдеще за човечеството, тъй като светът става все по-нестабилен поради пандемията на коронавируса.

Той призова международната общност да засили сътрудничеството в борбата срещу коронавируса и да работи заедно, за да преодолее трудното време, вместо да се ескалират конфликти.

Китайският министър на отбраната потвърди ангажимента на Китай за мирно развитие, като подчерта, че китайската армия притежава решимостта, способността, както и увереността да защитава националния си суверенитет, интересите на сигурността и развитието.

Отбелязвайки, че тази година се навършват 75 години от края на Втората световна война, Уей изрази надежда държавите да са се поучили от този урок на историята.