Китайската армия провежда учения до Хонконг, информира АП.

Бригада обяви, че провежда антитерористични учения в град недалеч от Хонконг. В съобщението на 74-та армейска група в социална мрежа не се говори за продължаващите протести в Хонконг, но военен коментатор заявява, че ученията показват, че войниците ще бъдат подготвени при разполагане в полуавтономната територия, ако е необходимо.

Нов многохиляден протест в Хонконг, полицията употреби сълзотворен газ

Нов многохиляден протест в Хонконг, полицията употреби сълзотворен газ

430 000 души по данни на организаторите...

Атака на протестиращи срещу офис на Китай в Хонконг в неделя засили опасенията, че китайската армия може да се намеси. Протестиращите хвърляха яйца по сградата и оцапаха с черно мастило националната емблема, което предизвика гневен отговор от страна на Китай.

Държавният вестник Global Times пояснява, че ученията в Джандзян, провинция Гуандун, симулират отговор при насилие и тероризъм.

Група протестиращи атакува китайския офис за свръзка с Хонконг в неделя вечерта, след като повече от 100 000 души протестираха с искане за демокрация и разследване във връзка с използваната от полицията сила за разпръскване на демонстрантите.

Китай подготвя извънреден план за разрешаване на хаоса в Хонконг

Китай подготвя извънреден план за разрешаване на хаоса в Хонконг

Те скоро ще представят плана пред лидерите в Пекин

Отделно нападатели пребиха обикновени граждани на метростанция в неделя вечерта. Те са използвали стоманени тръби срещу протестиращи, които са участвали в демонстрациите.

Лидерът на Хонконг Кари Лам отхвърли като "безпочвени" твърдения, че полицията е действала в сговор с маскираните нападатели. Тя също разкритикува протестиращите, които нападнаха китайския офис за свръзка, който представлява централното правителство на Китай. Според нея тези действия "открито оспорват суверенитета на страната".

Протестиращите в Хонконг с нови искания

Протестиращите в Хонконг с нови искания

Искат независимост и избирателни права