Бил и Хилари Американската организация Judicial Watch арече бившият US-президент Бил Клинтън “крал на корупцията”, пише електронното издание NEWSru.

Judicial Watch – консервативна организация със седалище във Вашингтон, публикува списък с 12-те най-корумпирани личности в Съединените щати. На първо място по корумпираност е бившата първа дама и настоящ сенатор Хилари Клинтън. Judicial Watch я обвинява в незаконно получаване на дарения по време на кампанията си през 2000 г за влизане в Сената. Припомня се също така, че по време на управлението на мъжа й, Хилари е била разследвана и за други нарушения на закона.

: Второто място в списъка се заема от друг Клинтън – Бил. Ексамериканският президент е наречен от Judicial Watch безапелационно “крал на корупцията”. Организацията припомня абсолютно всичките скандали съпътстващи осемте години управление на Клинтън.

На трето място в черния списък е поставен бившият директор на ФБР Луис Фрий. Той дори е наречен “най-корумпираният и неквалифициран” директор в цялата история на Бюрото.

Преподобният Джеси Джексън и синът му Джонатан са четвърти с обвинение в евентуално нарушаване на гражданските права и оскърбления по адрес на консервативния чернокож активист Джеси ли Петерсън.

Петото място в списъка е за конгресмена Ричард Гепхард, а шести е шефът на Democratic National Committee (DNC) Тери Маккаулиф, превърнал 100 хил. долара в 18 млн., благодарение на банкрута на Global Crossing. Той е обвинен и в “сенчести връзки” с Global Crossing.