Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън води с 6% на милиардера Доналд Тръмп. Това сочи ново проучване на "Ройтерс"/ Ипсос.

Бившият държавен секретар водеше със същата преднина преди ФБР да обяви, че разследва имейли, свързани с Клинтън.

Обама: Гласувайте за Клинтън

Обама: Гласувайте за Клинтън

Хилари Клинтън сериозно изостава

Социологическото проучване, проведено между 28 октомври и 1 ноември, е след като миналият петък шефът на ФБР Джеймс Коми е уведомил Конгреса, че бюрото ще провери нови имейли, които може да се отнасят до използвания от Клинтън частен имейл сървър, докато е била държавен секретар.

Коми отбеляза, че не знае дали имейлите са значими и не разкри друга информация. Демократите разкритикуваха бюрото, тъй като несправедливо ще окаже влияние върху изборите следващата седмица.

Сред 1 772 души, които вече са гласували или ще гласуват на 8 ноември, 45% заявяват, че ще подкрепят Клинтън, а 39% пък Тръмп.

Не работим с непълна информация, атакува Обама ФБР заради Клинтън

Не работим с непълна информация, атакува Обама ФБР заради Клинтън

Запитан дали е бил обезпокоен от решението

В четвъртък, ден преди съобщението на Коми, Клинтън водеше на магната с 43 срещу 37 на сто.

В проучването, в което са включени четирима кандидати, бившата първа дама води на кандидата на републиканците с 8%. 45% подкрепят Клинтън, докато 37% са за Тръмп. 5% получава кандидатът на либертарианците Гари Джонсън, а 2% кандидатът на Зелената партия Джил Щайн.

В САЩ разследват обиди към Хилари Клинтън

В САЩ разследват обиди към Хилари Клинтън

Съобщението стояло

Други национални проучвания показват, че преднината на Клинтън се е свила през последната седмица. RealClearPolitics - събрани повечето социологически проучвания, отбелязва, че бившият държавен секретар води с 1,7% в сряда в сравнение с 4,6 на сто в петък.