Кметът на Москва Сергей Собянин нареди на работодателите да изпратят най-малко 30% от персонала си да работи от вкъщи с цел спиране разпространението на коронавируса, след като случаите скочиха до около 2000 на ден в руската столица, информира "Ройтерс".

Коронавирус: Кметът на Москва нареди на възрастните да си останат по домовете

Коронавирус: Кметът на Москва нареди на възрастните да си останат по домовете

"За съжаление ние виждаме значително увеличение

В блога си Собянин написа, че има увеличение на хоспитализираните с коронавирус в Москва с около 5000 за седмица и че делът на децата сред заразените в столицата е нараснал над 19% за първи път.

Той каза, че от понеделник, 5 октомври, работодателите трябва да пуснат най-малко 30% от персонала да работи дистанционно, както и всички работници на възраст над 65 г. и с хронични заболявания.

"Надявам се, че тези мерки ще са достатъчни за спиране ръста на инфекциите и че няма да се налага да предприемаме по-строги мерки", отбеляза кметът на руската столица.

Собянин каза още,  че има изключение за здравните работници и тези, които работят в отбранителния сектор.

За последното денонощие в Москва са регистрирани 2424 случая, а общо в държавата са потвърдени 8945 заразени - най-високото ниво от 12 юни. Общо в държавата случаите нараснаха до 1 185 231. 169 души са починали за последните 24 часа, с които се увеличават до 20 891.