Сребрист "Мерцедес" се е забил в тълпа по време на карнавално шествие в централния германски град Фолкмарзен (провинция Хесен), като са били ранени повече от 10 души, сред които и деца, съобщиха от германската полиция, цитирани от световните информационни агенции.

Таблоидът "Билд" твърди, че пострадалите са повече от 30 души.

По-късно от германската полиция уточниха, че шофьорът на колата 29-годишен германски гражданин, като той е действал умишлено, но от полицията не смятат, че става дума за терористичен акт.

Мотивът за нападението още не бил известен. При врязването на колата в карнавалното шествие има десетки ранени, включително хора в тежко състояние.

Шофьорът е бил ранен и поради тази причина все още не може да бъде разпитан. 

Инцидентът е станал около 14:30 часа местно време (15:30 часа българско) по време на карнавално шествие в града, когато колата е преминала през бариера и се е забила в тълпата.

Шофьорът е бил арестуван на място.

Очевидци са разказали пред HNA, че е изглеждало така, че автомобилът е засилил скоростта, докато се е приближавал към тълпата.

"Франкфуртер Рандшау" пише, позовавайки се на очевидци, че шофьорът умишлено е насочил колата към група деца.

Градът празнува "Розовия понеделник", традиционно събитие, което се провежда ежегодно в понеделника преди началото на Великия пост.

Полицията отцепила района, а на място има пожарни коли и линейки.

Инцидентът става по-малко от седмица, след като крайнодесен стрелец влезе в два наргиле бара в германския град Ханау и застреля деветима чужденци, включително един българин. По-късно той беше намерен мъртъв в дома си заедно с тялото на майка му.